Regler ridskolecuperna

Samtliga ridskoleryttare har rätt att deltaga i våra ridskolecuper. Man får dock inte ha tävlat "på riktigt" de senaste 5 åren.

Ridskolecupen 2017 Hoppning:

Alla våra ridskoleclearrounder under året ingår i cuperna. Man betalar inget extra för att ingå i cupen och man är automatiskt med när man anmält sig till någon av clearrounderna.

Vid årets slut räknar vi samman resultaten och den som har högst sammanlagda poäng vinner cupen och får då en inteckning i vandringspokalen (se nedan). En av gångerna räknas bort. Exempel: Om vi har haft fem tävlingsomgångar så får du räkna de fyra bästa, den femte räknas bort. Detta gör att alla har större möjlighet att vinna även om man inte kan vara med alla gånger.

Det kan vara olika tävlingsformer varje gång, det kommer att stå i varje omgångs proposition vilken typ av bedömning det kommer att bli.

Resultaten från hoppningen 2016 finner du här

 

Ridskolecupen 2017 Dressyr 

Ridskolecupen i dressyr 2017 rids på tre deltävlingar under höst/vinter. Du måste inte vara med på alla för att delta i cupen. Den som sammanlagt har samlat mest poäng under året vinner Ridskolepokalen i dressyr! Poäng får man enligt följande:

 

1:a plats 22 poäng

 

2:a plats 18 poäng

 

3:dje plats 17 poäng

 

4:e plats 16 poäng

 

osv

 

Cupen är uppdelad i två klasser, en för juniorer upp till 18 och en för seniorer 18 år och uppåt. Du kan rida vilket program du vill det är procenten som avgör placeringen. Vem får vara med? Du som inte vanligtvis tävlar i dressyr på riktiga tävlingar och som rider på ridskolan i Rappestad kan anmäla dig till cupen. Om du är osäker på vilken häst och vilket program du kan rida fråga din ridlärare. Alla kan vara med!